Home Gastenboek Roodbootje Alle andere weken Linke boel
Roodharigen Pieterpad Op straat Filmpjes Bemmel en omstreken
         

Week 17-2021

25-4

Iedereen die mij een beetje kent weet dat ik van hergebruik/kringloop etc ben. Niet omdat ik het nieuw niet zou kunnen betalen maar omdat ik vind dat er overal genoeg voorhanden is wat nog goed bruikbaar is. Het is meer een tak van sport, uitdaging, vindingrijkheid en creativiteit om van niets weer iets te maken. Vandaag gebruik ik een verpakking van Bol en ik graai het een ander aan oud papier en ander verpakkingsmateriaal bij elkaar en zie hier het resultaat. Ik heb er iedere keer weer lol in, zelfs als het mislukt zit ik er niet mee. Oké, ik heb een klein beetje nieuwe verf en lijm gebruikt, dat kan ook niet anders natuurlijk.

Ze had iets vrolijker mogen kijken...

27-4

Met collega Marcel bloesem fotograferen. Sommige bloesem is helaas al over de top heen en kreeg al bruine randjes.

Deze met de Helios gemaakt.

En de vrouw van Marcel had tegen hem gezegd dat hij nooit op een foto stond. Logisch want hij maakt altijd de foto's. Dus ik heb er een aantal van hem gemaakt.

1-5

Onlangs ben ik op Fb lid geworden van urban sketchers Nederland en na een oproepje kom ik in contact met Leideke uit Rheden en we gaan vandaag samen urban sketchen. Zij doet het al jaren, heeft ook wat cursussen gevolgd en kan het heel erg mooi. Omdat Rheden vlakbij bij Doesburg is gaan we daar heen, dan kan ik ook gelijk naar de Kunstburg. Dè kunstenaars benodigdheden winkel in de verre omstreek. Neem ook eens een kijkje op de website van Leideke: www.leidekesteur.nl

Ik moest heel hard rennen om er zelf ook op te komen, dat ging net niet, net wel goed...

Volgens haar moet ik 'in dozen denken'. Dat gaat me nog niet zo goed af. Ik worstel met de grote lijnen, de plek van de horizontale lijn en het perspectief. Ik zie teveel details als ik begin, dat moet ik pas invullen nadat alles in grote lijnen op papier staat. Maar ik ga mijn tanden erin zetten, want het moet me toch een keer gaan lukken. Ik heb ook nog wat boekjes besteld waarin dat wordt uitgelegd. Die komen waarschijnlijk maandag, alleen ben ik dan weer niet thuis, dus kan nog een dagje aanlopen. Niettemin was het een erg leuke, gezellige (frisse) dag waarin ik weer heb bijgeleerd en we gaan nog eens afspreken.

Zie hoe mooi haar werk wordt!!

En dan mijn resultaat... (Lach me niet uit) Vooral doorgaan!!

Leideke maakt de volgende foto's:

Haar schetsboekje is ook een staand formaat A5 zonder ringband waardoor je wat meer ruimte hebt en makkelijk over twee bladzijden kunt werken.

Je ziet dat ik wel heel erg mijn best doe....