Home Gastenboek Roodbootje Alle andere weken Linke boel
Roodharigen Pieterpad Op straat Filmpjes Bemmel en omstreken
         

Week 19-2021

9-5

Het is ineens warm en het zonnetje schijnt dus hup op de fiets naar het gemaal om een urban sketch te maken. Best redelijk gelukt. Ik vond zelfs een soort verdwijnpunt (denk ik).

Ik had me aangemeld voor de nieuwsbrief van Urban Sketching World krijg je 7 dagen een soort van schets chellenge. De eerste dag was je tekenspulletjes schilderen maar dat had ik al eens gedaan in het schetsboekje. Nou wellicht kan ik mijn nieuwe aquareldoosje nog een keer na tekenen. De tweede dag was vandaag, iets eetbaars tekenen. Nou als je alles wilt tekenen wat je aan eetbaars in huis hebt of je gaat bv alle flesjes en potjes met één of andere inhoud tekenen dan kun je nog wel een poos vooruit.

12-5

Ik krijg er geen genoeg van. Goede investering die aquarelverf. En nog drie workshops gekocht bij Domestika, dit is the workshop: Artistik watercolor sketching, dare to express your ideas van Felix Scheinberger. Ik kan het van harte aanbevelen deze workshops. Alles keurig, duidelijk gefilmd. Goed uitgelegd en niet duur. En voor mij ideaal om het vanachter de pc te kunnen volgen. Met wisselende diensten is het geen optie gewoon op les te gaan.

Eerst iets maken met koffie vlekken.

Dan losjes een vis tekenen en met verschillende aquarel technieken inkleuren. Eerst een 'wassing' en dan één of meerdere laagjes erover heen.

En dan een dame bij een gebouw. In dit geval ons oude gemeentehuis (maar dat zie je gelijk natuurlijk!) Ik ben niet ontevreden, met name de dame vind ik er best leuk uitgekomen.