Home Gastenboek Roodbootje Alle andere weken Linke boel
Roodharigen Pieterpad Op straat Filmpjes Bemmel en omstreken
         

Week 20-2023

14-5

Met behulp van YouTube een aquarel harmonica schetsboekje gemaakt voor mijn reis. Bij de kunstenaarswinkel een groot vel aquarelpapier gekocht. Hoe groter hoe beter en des te minder 'dubbele paginna's je krijgt. Deze was ongeveer 100x70 volgens mij. Kosten: € 3,40 van het merk Steinbach.

Zowel in de lengte als breedte vouw je het papier, zorg voor goede vouwen zodat het het makkelijk in kunt knippen/snijden/scheuren. Je knipt/snijdt of scheurt het op bepaalde plaatsen in. (Er lijken meerdere mogelijkheden te zijn op welke plekken je dat doet). Ik koos voor scheuren omdat de randen dan mooi "rafelen".

Voor de randen die nog recht zijn heb ik zo'n dingetje om ze ruw te maken. Geen idee hoe zo'n ding heet.

Je ontkomt er niet aan dat je pagina's dubbel krijgt met vouwen, daar maak ik een soort vakje/envelopje van. Je kunt ze ook tegen elkaar aan plakken.

Dan maak ik er nog een kaft omheen. Daarvoor gebruik je een stevig stukje karton. Ik had de achterkant van een aquarel blok. Maar verpakkingsmateriaal van doosjes uit bv je keuken kan ook geschikt zijn. De blauwe verftekening had ik nog. Die plak ik op die kartonnetjes.

Voilà! Klaar! En voor een fractie van de prijs van een kant en klaar harmonica boekje, In A5 formaat, wat dit ongeveer is betaal je al snel 25€.

Dan maak ik mijn kleine aquarel doos in orde en ik schoon hem even op.

18-5

Voor een collega die met mij een dienst ruilde in mijn voordeel zijn huis getekend. Hij heeft hem inmiddels dus ik kan het hier laten zien nu. De tekening hieronder kwam hij vandaag ophalen.

Zijn schoonvader was er zo enthousiast over dat ik mijn eerste heuse vraag kreeg om van zijn vorige huis een tekening te maken.

20-5

Vandaag voor het eerst op pad met de UBS Gelderland Facebookgroep. We gaan naar Wageningen.

Foto: Ingrid Terpstra.