Home Gastenboek Roodbootje Alle andere weken Linke boel
Roodharigen Pieterpad Op straat Filmpjes Bemmel en omstreken
         

Week 25-2023

Wat er vooraf ging

18-6

Pauze en praatje.

19-6

Het dreigt in de lucht maar het blijft toch droog.

Ik maak hier een praatje met een klusjesman die bij dit huis aan het werk is. De man wil me een autentieke dakpan geven omdat ik die zo kenmerkend vind voor deze regio. Ik heb toch maar beleeft afgeslagen. Ik heb al genoeg kilo's de heuvels mee op en af te fietsen.

De komende twee nachten heb ik een heel sobere (natuur) camping. De eerste nacht ben ik de enige, de tweede nacht komt er een tentje bij met twee meiden maar die gaan helemaal aan de andere kant staan. Er is nog een ouderwetse poepdoos en ik heb gelijk een flashback met Uganda. De douche is overigens wel warm maar het afwaswater weer niet. Kostte ook maar 6 pond per nacht, maar ligt wel bij de mooie stad Cirencester. Ik moet even op zoek naar een fietsenmaker want mijn forumslader laadt de telefoon niet goed op. Dan doet ie het wel en dan weer niet. Ik navigeer met de telefoon en zonder kom ik niet waar ik wezen wil. Bij de camping is een biologische winkel en ik koop een heerlijke steak. Als ik vraag waar ik een fietsenmaker kan vinden gaat de vrouw gelijk aan het appen. Er zit op hetzelfde terrein een mountain bike verhuur bedrijf en ze beloofd dat de eigenaar vanavond langs komt bij me. Dat doet hij ook. Hij pruts wat aan de stekkertjes en beloofd de volgende avond terug te komen nadat hij gegoogled heeft want hij kent het systeem niet. Overigens weet hij het ook niet op te lossen. Dan moet ik dus de komende dagen maar lang lunchen in een pub en hem tussentijds opladen. Pas als ik in Bath ben wordt het probleem per abuis opgelost. De hendel van het wiel wrikte een beetje met de voortas nadat het wiel eruit geweest was. Een Nederlandse man heeft dat in orde gemaakt voor me en voilà toen deed hij het weer! Dat was wel een hele opluchting voor me. Had dus iets met de massa te maken. Daarna geen problemen meer gehad.

Heb je overigens wel eens in een kruiwagen gekookt? Nou ik wel. Ik gebruik hem als tafeltje en zo hou ik tevens mijn vlammetje in de luwte zodat ie beter brandt.

Ik wilde eigenlijk ook mijn tent onder het afdak zetten want er was regen voorspelt maar het was er ongelijk en vol keien. Geen optie dus helaas. Overigens viel het erg mee met de regen. Een klein spetterbuitje.

De tweede avond wilde ik weer zo'n steak halen maar helaas was de winkel al gesloten.

20-6

Deze dag is een soort van rustdag. Ik ga een stukje in de omgeving fietsen zonder alle bepakking en bezoek het meest gefotografeerde plaatsje van de Cotswolds: Bibury.

Beetje jammer van al die Japanners. Ze maken allemaal dezelfde foto's alsof ze de hele dag de bruid zijn.

Overigens één van de weinige dagen met wat regen. Gelukkig heb ik goede kleding die me droog houd.

In de avond terug op de camping komt dit vliegtuig en later nog twee andere wel een keer of tien over vliegen. Ik fantaseer er lustig op los. Misschien wel King Charles die zich een beetje verveelt, tenslotte woont hij hier vlakbij.

Hij woont bij de rode cirkel en ik zit bij de groene cirkel. Bijna mijn buurman, hahahaha!

Ik wandel nog een ronde over het landgoed hier. Dat is nog zeker een uur lopen voor je rond bent. Op de camping zelf staat deze totempaal.

21-6

 

22-6

Ik zit op de enige camping vlak bij de mooie stad Bath. Dit is tevens het verste punt van mijn geplande reis. Vanaf hier gaat het weer richting Harwich en dus richting huis. Hier blijf ik twee nachten. Naar de stad ga ik met een bus. Die doet er ongeveer 40 minuten over. Kostte € 2,34 retour zag ik op het creditcard afschrift. Kunnen ze hier nog wat van leren.

Bij de baden ga ik maar niet naar binnen, geen zin om uren in de hitte tussen alle Japanners te gaan staan.

Ik maak wel een uitgebreide stadswandeling langs alle Unesco plekken.

23-6

Vandaag fiets ik een heel stuk langs die smalle kanalen. En ik passeer een heleboel locks. Dat zijn van die kleine handbediende sluisjes waar die narrow boats doorheen moeten.

24-6

Er zijn over die kanalen van die draaibare bruggetjes. Ook handbediend. En soms moet ik wachten tot dat de bootjes gepasseerd zijn.

Een rood(narrow)bootje.

Kijk hier voor het vervolg