Home Gastenboek Roodbootje Alle andere weken Linke boel
Roodharigen Pieterpad Op straat Filmpjes Bemmel en omstreken
         

Week 4-2020

22-1

Ieder jaar heb ik een soort van thema of project voor mezelf en dit jaar wil ik graag leren tekenen en kleuren. Omdat een gewone cursus voor mij ondoenlijk is vanwege de onregelmatige werktijden heb ik me nu aangemeld voor een online tekencursus bij de tekenwijzer.nl Voor mij heel handig, ik kan kijken wanneer ik wil, filmpje stilzetten wanneer ik wil en net zo vaak kijken als ik wil. Ik krijg per maand één les. Ook goed voor mij dan raffel ik niet alles af maar word ik gedwongen er de tijd voor te nemen, immers ik moet een maand wachten op de volgende les. Eens per maand organiseert Gerda Meijer de lerares een uitstapje naar een museum. Ik kon mijn dienst omzetten en zo kon ik mee naar de Hermitage in Amsterdam. Omdat andere deelnemers hadden afgezegd waren we met z'n tweeën. Het was echt een superleuke middag met een alleraardigste dame die me toch totaal onbekend was. En wat een prachtig museum is het. Ik roep 2020 voor mij dan maar uit als het jaar van kleur en cultuur. Komt eindelijk mijn museum jaarkaart toch nog van pas.

Bovenstaande jurk is geispireerd op dit sieraad.

Nou heb ik pas één tekenles gehad maar ga nu al anders kijken... wellicht kan ik dit nog een keer gebruiken als inspiratie voor een Zentangle tekening?

Of dit eens proberen na te tekenen... Of de kleurstelling ergens voor gebruiken.

Waar kijkt Gerda nou zo lachend naar??

Nou naar dit dus...: Verstopt in een ring waarvan het dekseltje dicht kan.

Er is ook de expostie 'woest' van Willem van Genk. Ik als cultuurbarbaar had nog nooit van hem gehoord maar hij is geweldig, wat een details heeft die man getekend. Hij had vast een erg druk hoofd.

En dan komen de vele trolleybussen gemaakt van allerlei afval die hij heeft gemaakt.

En een tekening van de GTW, de voorloper van de vervoersmaatschappij waar ik werk!

Ook bekend terrein, ik rij er dagelijks vaak meerdere malen langs. Leuk!

Oude situatie van Station Arnhem met de trolleybussen.