Home Gastenboek Roodbootje Alle andere weken Linke boel
Roodharigen Pieterpad Op straat Filmpjes Bemmel en omstreken
         

Week 40-2020

28-9

De taster sessions zijn begonnen!

29-9

 

Zondag is mijn peettante overleden. Ze was al een tijdje ziek. Mijn herinnering aan haar zit in deze engel verwerkt. Gemaakt in het art journal.

30-9

Met aquarel en gewoon kleurpotlood gemaakt. De omlijning met gewoon potlood, die blijft dus staan als je met water het aquarelpotlood bewerkt. De inkleuring met aquarelpotlood. Ik heb maar 10 aquarel kleurpotloden dus was een beetje beperkt met de kleurkeuze.

En tenslotte eromheen met neo color 2 krijtjes. Die bewerk je ook met water.

1-10

Ook in het art journal gemaakt. Beetje raar oog aan de linkerkant. Ik moet nog eens van die criticaster afkomen, want ook al is het niet perfect ik heb er met plezier aan gewerkt en dat is eigenlijk het belangrijkste!

In het art journal.

2-10

Taster sessions: Bloemenmeisje, ook met aquarel. Dit was dus moeilijker dan het leek. Er staat nog zo'n soort les op die ga ik ook nog proberen.

3-10

Dit was eigenlijk een les met acryl inkt maar dat heb ik niet huis. Ik vond het portret wel mooi dus ik ben aan de slag gegaan met Caran D'ache Neo Color 2 krijtjes en Faber Castell Gelatos krijtjes. Beiden zijn oplosbaar met water en erg fijn om te gebruiken. De dame is vanaf de schouders naar beneden een beetje vormeloos en breed uitgevallen maar ik ben lerende hè! En ik heb zelfkennis met de tekst.

Vandaag is tante Riek gecremeerd. Een mooie bijeenkomst maar vreemd ook vanwege corona. Beperkt aantal mensen die ver uit elkaar zitten. Geen lijflijke condeolances, ook niet schriftelijk want dan gaat de pen van hand tot hand. Een aantal mensen met een mondkapje op. Die ze dan overigens weer op de kin hebben hangen bij het koffiedrinken en het broodje eten terwijl ze vast naast iemand anders gaan zitten dus dat nut zag ik er ook niet van in. Ik zie zowiezo weinig nut in die veelvuldig keer op keer gebruikte en onhygiënische dingen maar dit terzijde. Rust zacht lieve tante Riek.